Foto natječaj "Advent u Rijeci"

Advent, vrijeme svečarskoga raspoloženja, vrijeme i duhovne i tjelesne pripreme za doček i slavlje blagdana Božića. I tako,  već ustaljenim ritmom vrijeme prosinca u nama razvija posebne osjećaje i raspoloženja,  i ne samo u nama pojedincima, već i grad sebe za ovu prigodu pripravlja. Ma koliko  katkada pojam grada može apstraktno zvučati, u ovoj je prilici sasvim konkretan i uvelike  angažiran oko uređivanja i šminkanja samoga sebe  kako bi u suodnosu sa svojim građanima bio  što ljepši, bogatiji i radosniji. Proširuju se prostori uređenja, nabavljaju se novi i bogatiji ukrasi, program se u svom  sadržajnom i kvalitativnom formatu obogaćuje, a sve to čini Grad  svojim građanima i svima onima koji s namjerom dođu u Rijeku slaviti advent i veseliti se. Ta pozitivna sinergija grada i građana, koja se u kontinuitetu prelijeva iz jednoga u  drugi entitet,  svojom se dinamičnošću  obogaćuje pa ove godine ima novu inicijativu za sve Riječane i sve goste Rijeke u ovo blagdansko vrijeme:  Fotkaj advent u Rijeci.

 

 

Najkreativnije fotografije bit će nagrađene vrijednima novčanim nagradama.

 

Žiri će procjenjivati originalni fotografski pristup temi i motivu. Fotografirajte u različitim vremenskim uvjetima, u različita doba dana i noći, birajte neobične rakurse. Naprosto,  budite originalni. U toj originalnosti treba se vidjeti  da je to ambijent Rijeke, a ne Grenoblea, Beča, Dubrovnika, Prnjavora, Ličkog Osika itd.  Ne mislimo mi ništa loše o ovim gradovima,  samo naprosto želimo istaknuti  vlastiti grad.

 

Fotografije se isključivo šalju u digitalnom obliku i to na  e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Natječaj je otvoren od 1. prosinca 2018.  do 2. siječnja 2019. godine.

 

Za sudjelovanje na natječaju za najbolju fotografiju Rijeka Advent 2018.  uz fotografiju je potrebno  popuniti i poslati prijavnicu.

 

PRAVILA NATJEČAJA

 

Na natječaju mogu sudjelovati svi autori bez ograničenja.

Autori, sudionici natječaja Advent u Rijeci, ispunjavanjem i slanjem prijavnicu potvrđuju  da će poslati autentične snimljene fotografije te preuzimaju odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.

Svaki autor uz fotografije prilaže  pravilno popunjenu prijavnicu.

Natječaj je otvoren od 1. prosinca 2018.  do 2. siječnja 2019. i bit će prihvaćene sve prijave koje stignu organizatoru do 24:00 sata 2. siječnja 2019.

Sve pristigle prijave pregledat će tročlani žiri u sastavu Ivica Brusić, Borislav Božić i Stanko Abadžić  te  će odabrati 20 najboljih fotografija. 

Odabrane fotografije bit će izrađene na velikom formatu i izložene na panoima na riječkom Korzu tijekom siječnja 2019.

Grad Rijeka i TZ grada Rijeke nagradit će i otkupiti pet najboljih fotografija uz sljedeće nagrade:

mjesto 1500 kn

mjesto 1250 kn

mjesto 1000 kn

mjesto 750 kn

mjesto 500 kn

 

 

Rezultati natječaja bit će javno objavljeni i dostupni od 7. siječnja na FB grupi Volim grad koji teče, FB Fotoklub Rijeka  i na stranicama te društvenim mrežama kojima upravlja TZ grada Rijeke i Grad Rijeka.

Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenoga sadržaja.

Svaki autor može prijaviti najviše šest /6/ fotografija. Dopušteni nastavci datoteka: jpg, jpeg; dopuštena pojedinačna veličina datoteke je najviše 4 MB.

Datoteke fotografija trebaju biti potpisane:  redni broj, ime i prezime autora i naziv fotografije npr.:  1_Marko_Markovic_Koblerov trg

Kod potpisivanja fotografija /datoteka/ ne koristite kvačice na slovima koja to imaju. Na prijavnici istim redoslijedom upisati fotografije, ali  normalno koristiti kvačice na slovima  koja to imaju.

Fotografije se isključivo šalju u digitalnom  obliku u .jpg /.jpeg/ formatu na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   Pojedinačne veličine fotografije /datoteke/ ne veće od 4 MB.

Krajnji rok slanja fotografija je 2. siječnja 2019. do 24:00 sata.

Fotografije mogu biti u boji /B/, monokromatske /M/ i crno-bijele /CB/.

Autorsko pravo: autor ispunjavanjem i slanjem prijavnice daje suglasnost organizatoru natječaja da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora,  a u svrhu promocije ovoga projekta kao i samoga grada Rijeke.

Neke fotografija bit će tiskane na promotivnim materijalima u svrhu promocije izložbe Advent u Rijeci. Svi oblici objave su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija Rijeke i adventa u Rijeci. Moralna autorska prava, u smislu ispravnoga potpisivanja autora u svim oblicima objave, bit će u potpunosti poštovana.

Popunjenu prijavnicu treba poslati na ovu adresu:   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Osobni podaci  natjecatelja koriste se u svrhu provođenja natječaja i po njegovom završetku njihova daljnja obrada prestaje i neće se koristiti u druge svrhe. Informacije o osobnim podacima, kao i o ostvarivanju prava iz područja zaštite osobnih podataka, možete ostvariti kontaktiranjem organizatora.

 

Natječaj je sastavio Borislav Božić.

http://fotoklubrijeka.hr/advent-u-rijeci-2018/