Salon fotografije Vinkovci 2015.

Fotoklub Vinkovci u okviru Salona fotografije Vinkovci 2015. organizira petnaestu natječajnu nacionalnu izložbufotografija, s ciljem promicanja vrijednosti fotografije i fotografskog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj.

 

 

Izložba je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vinkovaca i Hrvatskog fotosaveza.

Natječaj je otvoren za sve fotografe, amatere i profesionalce, pojedince i fotoklubove iz Republike Hrvatske.

Tema Salona je slobodna.

 

Uvjeti sudjelovanja na izložbi Salona:

 

1.       Autor može sudjelovati najviše s četiri fotografije ili kolekcijom od četiri fotografije (najmanje tri fotografije čine kolekciju). Ukoliko se radi o kolekciji, to je potrebno naznačiti pri prijavi radova za izložbu.

 

Fotografije izlagane na prijašnjim Salonima, neće biti prihvaćene.

 

2.       Kotizacija za sudjelovanje po autoru iznosi 50 kn i uplaćuje se na račun Fotokluba Vinkovci

HR0923400091100206271 kod PBZ, do krajnjeg roka za prijave i uplatu kotizacije 15. svibnja 2015.

Potvrdu o uplati ili kopiju uplatnice potrebno priložiti e-mailu sa prijavom fotografija.

Uplatom kotizacije ostvaruje se pravo sudjelovanja na natječaju, a organizator se obvezuje svakom prijavljenom auto-ru (na adresu naznačenu u e-mailu / prijavnici) dostaviti katalog izložbe (opseg kataloga je oko 150 stranica u boji) koji će, kao i prethodnih godina, sadržavati reprodukcije svih primljenih radova za izlaganje na Salonu fotografije Vinkovci 2015. kao i priloge pratećih izložbi Salona.

 

3.       Fotografije za natječaj slati u elektronskom obliku, na e-mail adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. m Fotografije imenovati na sljedeći način: prezime-ime autora-naziv fotografije npr.: ivanović-ivan-cvijet.jpg , a ako je riječ o kolekciji: ivanović-ivan-kol-cvijet-1.jpg

 

Fotografije dostavljene e-mailom moraju udovoljavati sljedećim tehničkim uvjetima: minimalna duljina kraće strane, dimenzije cca. 2400 pixela

minimalna rezolucija 250 dpi

 

Fotografije slati u jednome e-mailu.

U slučaju da privitak premašuje 25MB tada privitak tj. fotografije slati odvojeno, a podatke o autoru (ime prezime, telefon, moguću pripadnost klubu, potvrdu o uplati kotizacije i poštansku adresu radi dostave kataloga) s prvim e-mai-lom, odnosno fotografijom. Za sve ostale fotografije koje naknadno stignu važno je da su pravilno imenovane. Radovi koji ne udovoljavaju tehničkim propozicijama Natječaja i čije prijave ne sadrže sve potrebne informacije neće biti uvrštene u selekciju radova.

 

(O eventualnim nedostacima i načinu njihova uklanjanje, autori će biti obaviješteni e-mailom)

 

4.       Fotografije za izložbu odabrati će selektor Salona, koji će dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu, te pohvale za uspješ-nije fotografije i kolekcije fotografija. Na temelju kvalitete fotografija odabranih za izložbu Salona, selektor dodjeljuje Grand Prix-a Salona za iznimno kreativnu(e) fotografije.

 

Sve odluke selektora su konačne i neopozive.

Fotografije uvrštene u Natječajnu izložbu organizator će povećati i opremiti za izlaganje, one su njezin dio i biti će arhi-virani u zbirci fotografija Salona fotografije Vinkovci.

 

5.       Svaki autor osobno odgovara za prikazani motiv i bez naknade dozvoljava organizatoru i pokroviteljima i sponzorima reproduciranje i objavljivanja u svim izdanjima Salona, ostalim medijima i publikacijama, a u svrhu promidžbe Salona, pri tome poštujući sva prava autora.

 

6.       Kalendar izložbe:

-  prijem radova i uplata kotizacija do 15. svibnja 2015.

-  selekcija radova / obavjest o rezultatima selekcije do 15. lipnja 2015.

-  izložba lipanj / srpanj 2015., u Galeriji fotografija MERAJA Vinkovci

-  dostava kataloga do kraja kolovoza 2015.

Više pogledajte na linku.