Foto natječaj "Treći element"

  1. Organizator natječaja je Fotoklub Rijeka.
2. Natječaj TREĆI ELEMENT održava se jednom godišnje.
3. Sudionik natječaja prijavljuje isključivo svoje fotografije i preuzima odgovornost za autentičnost i sadržaj prijavljenih fotografija.


4. Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.
5. Autorsko pravo: autor daje suglasnost organizatoru natječaja da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora a u svrhu promocije izložbe.
6. Autor treba navesti mjesto i godinu nastanka fotografije. Navođenjem mjesta i godine snimanja dajemo ozbiljnost i dostojanstvo našoj struci u proučavanju fotografskog stvaralaštva, a i svim drugim stručnjacima u proučavanju teme ovog natječaja.
a. Organizator će koristiti odabrane fotografije s izložbe za poticanje i unapređivanje fotografskog stvaralaštva.
b. Neke od izabranih fotografija bit će tiskane na promotivnom materijalu izložbe, npr. na pozivnici za otvaranje izložbe i pratećih manifestacija, na plakatu ili na informaciji za novinare. Svi spomenuti oblici objava su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija izložbe i autora. Svaki autor čije fotografije budu korištene ili reproducirane u katalogu ili nekoj drugoj publikaciji, dobit će primjerke tih publikacija na adresu koja je navedena u prijavnici. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora na tiskanim djelima, bit će u potpunosti poštovana.
c. Izabrane i nagrađene fotografije bit će reproducirane u katalogu, bez plaćanja naknade autorima.

Natječaj:

Tema natječaja TREĆI ELEMENT: Voda

Broj fotografija i način prijave:

Svaki autor može prijaviti najviše šest /6/ fotografija isključivo e-prijavnicom. Dozvoljeni nastavci datoteka: jpg, jpeg, Dozvoljena veličina datoteke: duža strana 5000 pixela i rezolucije 300 dpi.,
Autor može prijaviti i kolekciju i ona se prihvaća kao jedan rad.
Kolekcija mora biti točno označena kao kolekcija u prijavnici i u potpisu datoteka na istovjetan način.

Tehnika:
Nema ograničenja; fotografije mogu biti crno-bijele /CB, BW/, monokromatske /M/ ili u boji /B, C/.

Participacija:

Za ovaj natječaj ne plaća se participacija.

Nepotpune prijave organizator neće uvažiti.

 

Prijava na stranicama organizatora, link.

Fotografije se primaju do  18. kolovoza 2014

 

Sudionici izložbe, a državljani su Republike Hrvatske dokumentaciju ispunjavaju i šalju na hrvatskom jeziku. Sudionici iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore dokumentaciju šalju na svom domicilnom jeziku. Za sve ostale sudionike jezik komunikacije je engleski.

Žiri:
Do zaključenja natječaja organizator će imenovati međunarodni žiri.

Kalendar izložbe:

Zadnji dan prijave je  18. kolovoza  2014. godine.
Žiriranje: 30. i 31. kolovoza 2014.godine
Objava rezultata: Rezultati žiriranja bit će objavljeni na dan otvorenja izložbe.
Otvorenje izložbe bit će tijekom rujna 2014. godine u Galeriji Principij, Rijeka, Republika Hrvatska. Točan datum otvorenje izložbe naknadno ćemo objaviti.

Nagrade:

Nagrada Grand Prix – dodjeljuje se jedna nagrada

Dobitniku ove nagrade Fotoklub Rijeka u suradnji s Odjelom gradske uprave za kulturu grada Rijeke osigurava besplatan petnaestodnevni boravak u Rezidencijalnom programu Kamov u Rijeci. Putne troškove snosi dobitnik nagrade. Dobitnik ove nagrade prilikom boravka u Rijeci ima obavezu snimanja – portretiranja Rijeke te organizatoru predati najmanje četerdeset snimaka (40) Rijeke od kojih će mu organizator prirediti samostalnu izložbu u Galeriji Principij. Međusobna prava i obveze dobitnika ove nagrade i organizatora reguliraju se posebnim ugovorom.
Ako najbolji autor bude iz Rijeke ili bliže okolice on dobiva 2000 kn i ne koristi Rezidencijalni program i u tom slučaju organizator bira nekog drugog afirmiranog autora i ugošćuje u Rezidencijalnom programu Kamov

Nagrada Viktor Hreljanović – dodjeljuje se jedna nagrada

Nagrada Đoko Milekić – dodjeljuje se jedna nagrada

Diploma Fotokluba Rijeka – dodjeljuju se tri ravnopravne diplome

Katalog:
Organizator će izdati katalog u digitalnom formatu i dostaviti ga svim sudionicima natječaja na E-adresu navedenu u prijavnici.

Naš rad možete pratiti na www.fotoklubrijeka.hr

Popunjavanjem prijavnice i slanjem fotografija autor prihvaća opća pravila i uvjete natječaja TREĆI ELEMENT