Foto natječaj "Fotkam špancirfest"

Špancirfest je prepun tisuća malih i velikih atrakcija i događanja  koja se dešavaju svakog dana. Dokumentirati atmosferu Festivala dobrih emocija nije lak zadatak i predstavlja posebni izazov za svakoga tko se u tome okuša. Fotografija je možda najbolji način hvatanja trenutka i njegovog čuvanja za budućnost, a Špancirfest, u svojem nastojanju da bude potpuno otvoren i da podršku novim izvorima kreativne energije kojom se napaja, pokreće natječaj na kojem će se izabrati službeni fotograf ili fotografkinja festivala.

 

Natječaj „Fotkam Špancirfest“ odvijat će se u tri kruga, preko društvenih mreža i uz pomoć posebne Facebook aplikacije, a trajat će sve do 11. kolovoza.

„Fotkam špancirfest“ namijenjen je svim ozbiljnim amaterskim ili profesionalnim fotografima, koji imaju svoju fotografsku opremu te se žele okušati u izazovnom poslu desetodnevnog dokumentiranja Festivala dobrih emocija.

Pravila, koja natjecatelji obavezno trebaju pročitati, su u osnovi jednostavna:

  1. prvom krugu (od dana objave do 25. srpnja), na svaku od zadanih tema (korak, osmijeh, glazba) uz oznaku #fotkamspancirfest preko Facebooka ili Instagrama treba prijaviti po jednu fotografiju.
  2. Galeriju natjecateljskih fotki koja će se automatski kreirati na adresi Facebook aplikacije „Fotkam Špancirfest“ treba podijeliti i pozvati svoje prijatelje da glasaju.
  3. Sakupiti što više glasova i oduševiti stručni žiri te biti jedan od 10 najboljih koji će ući u drugi krug.
  4. drugom krugu (26. srpnja – 1. kolovoza) 10 najboljih ponovno uz oznaku #fotkamspancirfest prijavljuje dvije fotografije na temu „dobre emocije“, ponovno zovu prijatelje da glasaju i nadaju se uvrštavanju u 3 najbolja.
  5. U trećem, finalnom krugu (2. – 11. kolovoza), 3 finalista na mail adresu press@spancirfest šalju svojih 15 najreprezentativnijih fotografija ikad snimljenih kojima će uvjeriti organizatore Špancirfesta da imaju „ono nešto“ što je potrebno kako bi dest punih dana fotografirali i dokumentirali Festival dobrih emocija.

Pobjednik natječaja postati će službeni fotograf Špancirfesta, a organizator će mu, ako nema prebivalište na području Varaždina, osigurati smještaj i prehranu te honorar od 2.000,00 kn (netto).

Pravila foto natječaja „ FOTKAM ŠPANCIRFEST” Špancirfesta

Na natječaju biramo službenog fotografa Špancirfesta.

Pravo sudjelovanja imaju sve punoljetne osobe, koje se fotografijom ozbiljno bave amaterski ili profesionalno, imaju svu potrebnu opremu za rad na Špancirfestu te žele i mogu, u slučaju pobjede na natječaju, provesti deset dana u Varaždinu radeći kao službeni fotograf Festivala dobrih emocija.

Organizator festivala, Turistička zajednica grada Varaždina, će s pobjednikom festivala sklopiti ugovor kojim će se regulirati međusobna prava i obveze. Organizator će pobjedniku festivala, ukoliko nema prebivalište na području Varaždina, osigurati smještaj i prehranu te honorar u iznosu 2.000,00 kn (netto) za njegov rad.

Organizator ne snosi putne troškove pobjednika natječaja, niti će mu osigurati fotografsku opremu. Organizator Špancirfesta ne odgovara za eventualna kršenja autorskih prava od strane sudionika natječaja. Fotografije uvredljivog sadržaja biti će uklonjene i neće se razmatrati u natječaju.

TIJEK NATJEČAJA

Natječaj će se odvijati u tri kruga.

Prvi krug – od objave natječaja do 25. srpnja Svi zainteresirani fotografi na Facebook stranicu Špancirfesta ili na svoj otvoreni Instagram profil, uz oznaku #fotkamspancirfest postavljaju tri vlastite autorske fotografije na svaku od zadanih tema.Identične fotografije će biti obrisane. Fotografije moraju biti označene s #fotkamspancirfest . Fotografije označene na taj način će automatski biti prikazane u jedinstvenoj galeriji aplikacije FOTKAM ŠPANCIRFEST  na Facebook stranici Špancirfesta te na web stranici Špancirfesta.

TEME: a) OSMIJEH – Špancirfest je Festival dobrih emocija i nasmijanih ljudi. Pošaljite fotografije nasmijane osobe, grupe ljudi, osmijeh kao detalj. b) KORAK – Špancirfest je dobio ime po njemačkoj riječi za šetnju. Pošaljite kreativne fotografije španciranja, ulovite dobar trenutak nečijeg koraka. c) GLAZBA – Špancirfest je prepun glazbe, ulične, na pozornici, u zraku. Pošaljite fotografije koje na simboličan način prikazuju glazbu.

Nemojte nam slati fotografije s drugih festivala. VAŽNO Kako bi skupili što više glasova, natjecatelji trebaju svoje fotografije iz galerije aplikacije FOTKAM ŠPANCIRFEST PODIJELITI i POZVATI svoje prijatelje da za njih glasaju.