Foto natječaj "Festival ruža"

Vrijeme je cvatnje ruža, a gotovo na svakom koraku u našemu gradu možemo naići na „kraljicu cvijeća“, kako s pravom zovemo ružu. Uz gradske prometnice, u parkovima, u dvorištima, cvjetnjacima, vrtovima i balkonima Velikogoričana ruža je pustila svoje korijene i svoje boje u našu okolinu.

 

Koliko se nama Velikogoričanima ovaj trnoviti cvijet svidio, pokazuje i činjenica da sama Velika Gorica ima ružu koja nosi ime našega grada. Ružu Velika Gorica uzgojio je Josip Rogin, koji kaže kako su njezine glavne karakteristike ljepota, brojni i veliki cvjetovi te otpornost čime se ističe kao posebna među 18 vrsta ruža koje uzgaja. Tako je Velika Gorica uz Rim, London ili Pariz postala jedan od rijetkih gradova u svijetu koji imaju svoju ružu.

Velikogorička ruža i brojne druge sorte upravo su u cvatu, a kako bi ovjekovječili njihovu ljepotu, Turistička zajednica grada Velike Gorice i VGdanas medij, u sklopu projekta „Festival ruža u Velikoj Gorici“, organiziraju bogati foto natječaj u kojem je zadatak fotografski ovjekovječiti ljepotu ruže u Velikoj Gorici.

U prilično jednostavnom zadatku, s obzirom na sveprisutnost ruža, posebno će se vrednovati fotografije na kojima su u kadru ukomponirana prepoznatljiva mjesta, motivi, simboli, kulturna dobra, vizure i znamenitosti te bilo koja druga prepoznatljivost Velike Gorice i Turopolja. Dobra fotografija može nastati u centru grada jednako kao i u vlastitom vrtu, a svaki se autor može prijavitina na natječaj s najviše tri fotografije. 

Nagrade za najbolje

Tročlana komisija odabrat će najbolje fotografije pristigle na natječaj, a najbolju fotografiju nagraditi novčanim iznosom od 2000 kuna. Drugo mjesto donosi 1000, a treće 500 kuna nagrade koja će zasigurno dobro doći pred vrijeme godišnjih odmora.

Fotografije se trebaju poslati u digitalnom obliku na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , no prije nego se uhvatite fotoaparata i krenete u lov na najljepše ruže u Velikoj Gorici, svakako pročitajte uvjete natječaja.

Foto natječaj otvoren je od 3. lipnja, a radovi se primaju zaključno s 26. lipnja 2014. godine. Rezultati će biti objavljeni već 10. srpnja kako bi se s nagrađenima potpisali autorski ugovori i u srpnju isplatile nagrade, a svečano proglašenje bit će u sklopu Dana Turističke zajednice grada Velike Gorice.